Peter Csányi

Bakalářská práce

Mikrobiologie kávy - mikroorganismy kontaminující kávu v průběhu zpracování a skladování.

Mikrobiologie kávy - mikroorganismy kontaminující kávu v průběhu zpracování a skladování
Anotace:
V teoretické části byl popsán stručný pohled na původ, charakteristiku kávy, fáze výroby od pěstování, zběru přes metody zpracování, důležitou fermentaci až po samotné technologické zpracování zelené kávy.Dále byla pozornost v literárním přehledu věnovaná vláknitým mikromycétám (plísním), které můžou v průběhu výroby a skladování kontaminovat kávové boby. Vláknité mikromycéty jsou ubikvitárně rozšířené …více
Abstract:
The theoretical part describes a brief overview of the origin, the characteristics of coffee, the production phases from cultivation, harvesting through processing methods, and important fermentation to the technological processing of green coffee itself. Furthermore, attention in the literature review has been paid to filamentous mi-cromycetes (fungi) which can contaminate coffee beans during production …více
Abstract:
V teoretickej časti bol popísaný stručný pohľad na pôvod, charakteristiku kávy, fázy výroby od pestovania, zberu cez metódy spracovania, dôležitú fermentáciu až po samotné technologické spracovanie zelenej kávy. Ďalej bola pozornosť v literárnom prehľade venovaná vláknitým mikromycétam (plesniam), ktoré môžu v priebehu výroby a skladovania kontaminovať kávové bôby. Vláknité mikromycéty sú ubikvitárne …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta