Martin MAŇÁK

Bachelor's thesis

Autentifikace vín na základě prvkového a izotopového složení

Authentication of Wines on the Basis of Their Elemental and Isotopic Composition
Anotácia:
Cílem bakalářské práce bylo co nejblíže popsat chemické složení vína, jeho autenticitu a označování a v neposlední řadě také metody analýzy pro autentifikaci vín. Vinařských ob-lastí s různorodým složením půdy je velké množství, a proto je tolik druhů vín specifických chutí a vůní. I z těchto slov vyplývá, že je důležité si chránit jejich známky na trhu a umět potvrdit jejich autenticitu.
Abstract:
The aim of this bachelor?s thesis is to, as clearly as possible, describe the chemical structure of wine and labeling and perform an authenticity and an authentication analysis of wine. There are a lot of specific winery domains with different soil composition. That is the reason we have so many different wines with specific tastes and smells. Based on those words we can say that to protect a trade …viac
 

Kľúčové slová

víno autenticita analýza
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zverejniť od: 21. 5. 2012

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. Ing. Miroslav Fišera, CSc.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

MAŇÁK, Martin. Autentifikace vín na základě prvkového a izotopového složení. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy

Práce na příbuzné téma