Autentifikace vín na základě prvkového a izotopového složení – Martin MAŇÁK
Martin MAŇÁK
Bachelor's thesis
Autentifikace vín na základě prvkového a izotopového složení
Authentication of Wines on the Basis of Their Elemental and Isotopic Composition
Anotácia:
Cílem bakalářské práce bylo co nejblíže popsat chemické složení vína, jeho autenticitu a označování a v neposlední řadě také metody analýzy pro autentifikaci vín. Vinařských ob-lastí s různorodým složením půdy je velké množství, a proto je tolik druhů vín specifických chutí a vůní. I z těchto slov vyplývá, že je důležité si chránit jejich známky na trhu a umět potvrdit jejich autenticitu.Abstract:
The aim of this bachelor?s thesis is to, as clearly as possible, describe the chemical structure of wine and labeling and perform an authenticity and an authentication analysis of wine. There are a lot of specific winery domains with different soil composition. That is the reason we have so many different wines with specific tastes and smells. Based on those words we can say that to protect a trade …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zverejniť od: 21. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MAŇÁK, Martin. Autentifikace vín na základě prvkového a izotopového složení. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy