Mikrostruktura a viskoelastické vlastnosti tavených sýrů s náhradami tavicích solí – Bc. Jolana Dostálová
Bc. Jolana Dostálová
Diplomová práce
Mikrostruktura a viskoelastické vlastnosti tavených sýrů s náhradami tavicích solí
Microstructure and viscoelastic properties of processed cheeses with substitutions of emulsifying salts
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo prohlédnout mikrostrukturu tavených sýrů bez tavicích solí a ověřit, zda je jejich struktura stejnorodá a obdobná nebo zcela odlišná z hlediska působení jednotlivých hydrokoloidů. Byly vyrobeny vzorky tavených sýrů s přídavkem 1 % (w/w) hydrokoloidů (agar, -karagenan, želatina) a kontrolní vzorky s obsahem 2,5 % (w/w) tavicích solí. U modelových vzorků byla provedena …víceAbstract:
The aim of this work was to inspect the microstructure of processed cheeses without emulsifying salts in order to verify whether their structure is homogeneous and similar or completely different in terms of individual hydrocolloids action. Processed cheese samples were produced with the addition of 1 % (w/w) hydrocolloids (agar, -carrageenan, gelatin) and control samples containing 2.5 % (w/w) emulsifying …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Dostálová, Jolana. Mikrostruktura a viskoelastické vlastnosti tavených sýrů s náhradami tavicích solí. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Skenovací elektronová mikroskopie na biologických vzorcích
Michal Gerža -
Rastrovací elektronová mikroskopie jako technika pro analýzu povrchu vzorků
Michaela Juříková -
Elektronová mikroskopie na biologických vzorcích
Filip Zhorný -
Elektronová mikroskopie na biologických vzorcích
Kateřina Adámková -
Rozpoznávání tloušťky nanovláken: vizualizace vláken imitující data ze skenovací elektronové mikroskopie
Ondřej Mach -
Komplexní studium mikrostruktury heterogenních materiálů kombinací skenovací a transmisní elektronové mikroskopie
Lukáš Koláčný -
Příprava tavených sýrů pro skenovací elektronovou mikroskopii
Lada Řiháčková -
Změny jakosti tavených sýrů v důsledku sterilačního záhřevu
Alena Kratochvílová