Mikrostruktura a viskoelastické vlastnosti tavených sýrů s náhradami tavicích solí – Bc. Jolana Dostálová
Bc. Jolana Dostálová
Master's thesis
Mikrostruktura a viskoelastické vlastnosti tavených sýrů s náhradami tavicích solí
Microstructure and viscoelastic properties of processed cheeses with substitutions of emulsifying salts
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo prohlédnout mikrostrukturu tavených sýrů bez tavicích solí a ověřit, zda je jejich struktura stejnorodá a obdobná nebo zcela odlišná z hlediska působení jednotlivých hydrokoloidů. Byly vyrobeny vzorky tavených sýrů s přídavkem 1 % (w/w) hydrokoloidů (agar, -karagenan, želatina) a kontrolní vzorky s obsahem 2,5 % (w/w) tavicích solí. U modelových vzorků byla provedena …moreAbstract:
The aim of this work was to inspect the microstructure of processed cheeses without emulsifying salts in order to verify whether their structure is homogeneous and similar or completely different in terms of individual hydrocolloids action. Processed cheese samples were produced with the addition of 1 % (w/w) hydrocolloids (agar, -carrageenan, gelatin) and control samples containing 2.5 % (w/w) emulsifying …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2020
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
DOSTÁLOVÁ, Jolana. \textit{Mikrostruktura a viskoelastické vlastnosti tavených sýrů s náhradami tavicích solí}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2020. Available from: https://theses.cz/id/lx01jm/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Dostálová, Jolana. Mikrostruktura a viskoelastické vlastnosti tavených sýrů s náhradami tavicích solí. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Skenovací elektronová mikroskopie na biologických vzorcích
Michal Gerža -
Rastrovací elektronová mikroskopie jako technika pro analýzu povrchu vzorků
Michaela Juříková -
Elektronová mikroskopie na biologických vzorcích
Filip Zhorný -
Elektronová mikroskopie na biologických vzorcích
Kateřina Adámková -
Rozpoznávání tloušťky nanovláken: vizualizace vláken imitující data ze skenovací elektronové mikroskopie
Ondřej Mach -
Komplexní studium mikrostruktury heterogenních materiálů kombinací skenovací a transmisní elektronové mikroskopie
Lukáš Koláčný -
Příprava tavených sýrů pro skenovací elektronovou mikroskopii
Lada Řiháčková -
Změny jakosti tavených sýrů v důsledku sterilačního záhřevu
Alena Kratochvílová