Nutričně vyvážené jídelníčky ve školním stravování jsou zdravotním přínosem pro děti – Denisa BLOUDKOVÁ
Denisa BLOUDKOVÁ
Bachelor's thesis
Nutričně vyvážené jídelníčky ve školním stravování jsou zdravotním přínosem pro děti
Nutritionally balanced diets in school meals are a health benefit for children.
Anotácia:
Cílem práce bylo vyhodnotit stravování ve školách z pohledu přínosu pro zdraví dětí ve dvou školních jídelnách v kraji Vysočina se zacílením na nutriční vyváženost. Pro práci byly stanoveny čtyři výzkumné otázky: Výzkumná otázka č. 1: Je složení jídelníčků z vybraných škol v souladu se spotřebním košem a zároveň v souladu s nutričními doporučeními? Výzkumná otázka č. 2: Jaká je informovanost pracovníků …viacAbstract:
The aim of the study was to evaluate school meals from the perspective of health benefits for children in two school canteens in the Vysočina region with a focus on nutritional balance. Four research questions were set for the work: Research question 1: Is the composition of the menus from the selected schools in line with the consumption basket and also in line with nutritional recommendations? Research …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: RNDr. Jana Krejsová
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BLOUDKOVÁ, Denisa. \textit{Nutričně vyvážené jídelníčky ve školním stravování jsou zdravotním přínosem pro děti}. Online. Bakalárska práca. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Faculty of Health and Social Sciences. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/lx17st/.
Jak správně citovat práci
BLOUDKOVÁ, Denisa. Nutričně vyvážené jídelníčky ve školním stravování jsou zdravotním přínosem pro děti. České Budějovice, 2023. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zdravotně sociální fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zdravotně sociální fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of Health and Social SciencesBachelor programme / odbor:
Dietetics / Dietetics
Práce na příbuzné téma
-
Pestrost, spotřební koš a školní stravování
Adéla Gajdečková -
Analýza kvality stravování ve vybrané školní jídelně a ověření možností zlepšení vybraných ukazatelů spotřebního koše
Zdeněk STAROBA -
Analýza plnění normativu vybraných komodit spotřebního koše v systému školního stravování u žáků základních škol a návrh možnosti zlepšení limitních ukazatelů
Jan KOŇAŘÍK -
Návrh komunikační kampaně ovlivňující spotřební chování žáků v zařízeních školního stravování směrem k neplýtvání jídlem
Berenika Viktorie Bennin -
Analýza školního stravování v Karlovarském kraji
Milan Louda -
Analýza kvality stravování ve školní jídelně mateřské školy a ověření možností zlepšení vybraných ukazatelů spotřebního koše (omega 3 MK, antioxidační zdroje, vláknina)
Josef NAVRÁTIL -
Výživa březích a laktujících klisen, výživa hříbat
Zlatuše BOSÁKOVÁ -
Studijní opora předmětu „Potraviny a výživa“ pro 3. ročník střední hotelové školy
Eliška Horáková
Názov
Vložil
Vložené
Práva