Význam a Zpracování Aloe Vera v Potravinářském a Kosmetickém Průmyslu – Michaela SESZTÁKOVÁ
Michaela SESZTÁKOVÁ
Bakalářská práce
Význam a Zpracování Aloe Vera v Potravinářském a Kosmetickém Průmyslu
Significance and Treatment Aloe Vera in Food and Cosmetics Industries
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá výrobou a zpracováním Aloe vera, a také jejím vlivem na zdraví. Důraz je kladen na složení Aloe vera především z hlediska biologicky účinných látek, kde jsou popsány jejich pozitivní i negativní účinky na lidský organismus. V práci jsou popsány aplikace extraktů z Aloe vera v potravinách, kosmetice a také v lékařství na vnitřní a vnější použití. Pozornost je zaměřena rovněž …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the production and processing of Aloe vera, and its impact on health. Emphasis is placed on the composition of Aloe vera regarding biologically active substances, which the positive and negative effects on the human body are described. The paper describes the application of Aloe vera extracts in food, cosmetics and medicine for internal and external use. Attention is …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2014
Zveřejnit od: 16. 5. 2014
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
SESZTÁKOVÁ, Michaela. Význam a Zpracování Aloe Vera v Potravinářském a Kosmetickém Průmyslu. Zlín, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 16.5.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 16. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Analýza vybraných látek z rostlin Aloe vera chromatografickými metodami
Markéta BUČKOVÁ -
Matematický popis tlakové ztráty komponentu chladicí soustavy automobilu za použití CFD simulací s následnou stavbou korelací pro použití v 1D simulačním nástroji
Ondřej Symerský -
Zákaz použití síly v mezinárodním právu
Matěj Kubiš -
Právní a technické limity použití krátké kulové zbraně policistou při služebním zákroku
Martin Mačica -
Použití donucovacích prostředků policistou
Michal Kundrát -
Oprávnění k použití zbraně při ochraně státních hranic
Věra Janglová -
Použití krátké palné zbraně v obraně člověka
Roman Buček -
Použití zbraně jako „ultima ratio“ zakročujícího strážníka
Veronika Pecáková