Vliv odrůdy a termínu setí na dozrávání čiroku zrnového – Bc. Jitka Lejčková
Bc. Jitka Lejčková
Diplomová práce
Vliv odrůdy a termínu setí na dozrávání čiroku zrnového
Influence of variety and sowing term on ripening of sorghum
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo ověřit možnosti a podmínky pěstování čiroku zrnového (Aesenio, Express a Tonkawa) v České republice. Čirok byl pěstován v simulovaném systému ekologického hospodaření s minimální výživou v podobě zeleného hnojení a přírodních hnojiv. Na základě testů obsahu taninů v zrnu čiroku bylo zjištěno, že odrůda měla průkazný vliv (p<0,05) na obsah taninů. Nejvíce taninů obsahovala …víceAbstract:
The aim of the diploma thesis was to verify the possibilities and conditions of growing sorghum (Aesenio, Express and Tonkawa) in the Czech Republic. Sorghum was grown in a simulated organic farming system with minimal nutrition in the form of green manure and natural fertilizers. Based on tests of the tannin content in sorghum grain, it was found that the variety had a significant effect (p <0.05 …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jaroslav Tomášek, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
LEJČKOVÁ, Jitka. \textit{Vliv odrůdy a termínu setí na dozrávání čiroku zrnového}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/m2diwh/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Ekologické zemědělství / Ekologické zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Technologie pěstování a hnojení ječmene (Hordeum) s cílem maximální kvality produktu a jeho využití pro výrobu doplňku stravy "zeleného ječmene"
Magdaléna DARDOVÁ -
Nutriční kvalita lesních plodů
Jana Borovičková -
Vliv odlišné meziřádkové vzdálenosti na výnos kukuřice na zrno a siláž
Marek Tichý -
Minimalizační technologie zpracování půdy ke kukuřici na zrno
Lukáš Lokaj
Název
Vložil
Vloženo
Práva