Využití pokrutin ze semen révy vinné v gastronomii – Lucie Damborská
Lucie Damborská
Bachelor's thesis
Využití pokrutin ze semen révy vinné v gastronomii
Use of oilseed cakes of vinegar pomace in gastronomy
Anotácia:
Bakalářská práce na téma „Využití pokrutin ze semen révy vinné v gastronomii“ se zabývá výrobou a následným využitím pokrutin zejména v potravinářském a pekárenském průmyslu. Literární část je věnována postupným fázím výroby od separace matolin po samotné mletí pokrutin. Je zde také stručná část, která se věnuje charakteristice od samotné bobule po charakteristiku matolin a jejich využití. Praktická …viacAbstract:
Bachelor thesis on the topic of Use of oilseed cakes of vinegar pomace in gastronomy deals with the production and subsequent use of oilseed cake, especially in the food and baking industry. The written part is devoted to the gradual stages of production from the separation of pomace to the actual grinding of oilseed cakes. There is also a brief section that describes the characteristics of a berry …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Patrik Burg, Ph.D.
- Oponent: Antonín Jelínek, externi
Plný text práce
Právo: grape pomace, grape seeds, secondary products, grape flour
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / odbor:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Práce na příbuzné téma
-
Sekundární produkty z révy vinné
Jakub Bartonik -
Sekundární pojistné produkty na českém pojistném trhu
Jan HOUŠKA -
Stanovení sekundárních produktů lipidové peroxidace v kožních buňkách
Vendula PACULOVÁ -
Stanovení 4-hydroxynonenalu jako sekundárního produktu lipidové peroxidace v lidských nádorových buňkách
Martina ZEHNÁLKOVÁ -
Stanovení malondialdehydu jako sekundárního produktu lipidové peroxidace v lidských nádorových buňkách
Martina ZEHNÁLKOVÁ -
Stanovení sekundárních oxidačních produktů metodou GC-MS a GC-FID
Gabriela Schreinerová -
Možnosti využití pokrutin získaných při lisování semen révy vinné pro přípravu alternativních produktů
Vladimír Škrábek -
Extrakce fenolových kyselin z rostlinných potravin pevného charakteru
Věra Maňásková