Možnosti stanovení kyseliny citronové a octové metodou HPLC – Bc. Ivana KRAUSOVÁ
Bc. Ivana KRAUSOVÁ
Master's thesis
Možnosti stanovení kyseliny citronové a octové metodou HPLC
Possibilities of citric and acetic acids determination by HPLC
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo charakterizovat, jako jedny z nejvýznamnějších organických kyselin kyseliny citronovou a octovou a vytvořit vhodnou metodiku pro stanovení těchto kyselin pomocí HPLC-ECD. Z výsledků měření se pro stanovení kyseliny citronové jeví jako nejvhodnější použití kolony ASCENTIS C18 a mobilní fáze tvořené z kyseliny fosforečné, metanolu a redestilované vody v poměru 30 : 1 …moreAbstract:
The aim of this thesis was to characterize citric acid and acetic acid as organic acids and to evaluate convenient method of determination of these acids, by using HPLC-ECD. For determination of citric acid seem ASCENTIS C18 and mobile phase, made up from phosphoric acid, methanol, and redistilled water in proportion 30 : 1 : 69, as the most convenient. The same conditions seemed to be the most suitable …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2009
Accessible from:: 19. 5. 2009
Identifier:
12430
Thesis defence
- Date of defence: 2. 6. 2009
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
KRAUSOVÁ, Ivana. Možnosti stanovení kyseliny citronové a octové metodou HPLC. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 05. 2009
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 19. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production