Možnosti snížení obsahu dusíkatých látek v krmných směsích pro brojlerová kuřata – Ing. Ing. Vojtěch Rada
Ing. Ing. Vojtěch Rada
Disertační práce
Možnosti snížení obsahu dusíkatých látek v krmných směsích pro brojlerová kuřata
Possibilities of crude protein reduction in feed mixtures for broiler chickens
Anotace:
Cílem disertační práce bylo zjistit vliv přídavku exogenní proteázy (EP) v krmných směsích (KS) pro brojlerová kuřata se sníženým obsahem dusíkatých látek (NL) o 4 a o 8 % na růstové parametry, kvalitu JUT, zdánlivou ileální stravitelnost aminokyselin a aktivitu proteáz v jejunu u brojlerových kuřat. Současně byl zkoumán vliv EP na dané parametry při zvýšené hladině řepkového extrahovaného šrotu (ŘEŠ …víceAbstract:
The aim of the dissertation was to investigate the effect of exogenous protease (EP) in feed mixtures (FM) for broiler chickens with reduced crude protein (CP) content by 4 and 8 % on growth parameters, carcass quality, apparent ileal digestibility of amino acids and protease activity in the jejunum of broiler chickens. At the same time, the effect of EP on the given parameters was investigated at …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 1. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Martina Lichovníková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaDoktorský studijní program / obor:
Zootechnika / Speciální zootechnika
Práce na příbuzné téma
-
Dusíkaté látky ve výživě králíků
Peter Šufliarský -
Stanovení retence dusíkatých látek zrnového čiroku u brojlerových kuřat
Rozálie Ingerlová -
Vliv vybraných odrůd pšenice seté na ileální stravitelnost škrobu a dusíkatých látek u kuřecích brojlerů
František Vacek -
Vliv zdroje dusíkatých látek a neškrobových polysacharidů na produkci a složení mléka samic králíků, užitkovost a životaschopnost jejich potomstva
Linda Uhlířová -
Nutriční charakteristika zbytků z výroby tekutých ochucovadel a jejich využití ve výkrmu kuřecích brojlerů
Jana Svobodová -
Zařazení moučky z hmyzu do krmné dávky brojlerů
Veronika Bartošová