Plody kamčatských borůvek (Lonicera kamtschatica) jako nový zdroj chemických látek v lidské výživě. – Bc. Zuzana ŽÁKOVÁ
Bc. Zuzana ŽÁKOVÁ
Diplomová práce
Plody kamčatských borůvek (Lonicera kamtschatica) jako nový zdroj chemických látek v lidské výživě.
Blue honeysuckle fruit (Lonicera kamtschatica) as a new source of chemical compounds of human nutrition.
Anotace:
Cílem mé práce bylo popsat význam bobulového ovoce. Konkrétně je práce zaměřena na zimolez kamčatský (Lonicera caerulea var. kamtschatica Sevast.). Plody tohoto ovoce jsou perspektivním zdrojem pro lidskou výživu. Provedla jsem srovnání 12-ti odrůd. U vzorků ovoce byl stanoven zejména vysoký obsah draslíku.Abstract:
The aim of this work was to describe the importance of soft fruit. Specifically, the work is focused on the Blue honeysuckle (Lonicera caerulea var. kamtschatica Sevast.). Fruits of the species are a promising source of human nutrition. I compared twelve cultivars. For samples of fruit was set particularly high potassium content.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 6. 2010
Identifikátor:
14545
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2010
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŽÁKOVÁ, Zuzana. \textit{Plody kamčatských borůvek (Lonicera kamtschatica) jako nový zdroj chemických látek v lidské výživě.}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2010. Dostupné z: https://theses.cz/id/m4hdzk/.
Jak správně citovat práci
ŽÁKOVÁ, Zuzana. Plody kamčatských borůvek (Lonicera kamtschatica) jako nový zdroj chemických látek v lidské výživě.. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.