Využití ostropestřce a konopí ve výživě drůbeže – Bc. Ing. Ondřej Šťastník
Bc. Ing. Ondřej Šťastník
Doctoral thesis
Využití ostropestřce a konopí ve výživě drůbeže
The use of milk thistle and hemp in poultry nutrition
Abstract:
Cílem práce bylo charakterizovat nutriční hodnotu vedlejších produktů zpracování semen ostropestřce mariánského a semen a rostlin konopí setého a studovat jejich vliv na vybrané ukazatele užitkovosti, metabolismu a zdraví drůbeže při zařazení různých podílů těchto netradičních krmiv do krmných směsí. Studium vlivu netradičních krmiv bylo koncepčně rozděleno do celkem čtyř jednotlivých experimentů. …moreAbstract:
The aim of this work was to characterize the nutritional value of the milk thistle and hemp by-products and to study their influence on selected performance parameters, metabolism and poultry health by including different doses of these non-traditional feeds into compound feeds. Study of the influence of non-traditional feeds was conceptually divided into four individual experiments. Three experiments …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Mgr. Eva Mrkvicová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesDoctoral programme / field:
Animal Breeding / General Animal Breeding
Theses on a related topic
-
Vliv alternativních krmiv na parametry užitkovosti nosnic
Jana Matějková -
Vliv fermentovaného krmiva na parametry růstu vykrmovaných prasat
Barbora Rázgová -
Význam restrikce krmiva na kvalitu masa králíků
Anežka Turnovcová -
Vliv zařazení žitných otrub do krmné směsi vykrmovaných králíků na růst, příjem krmiva, konverzi živin a kvalitu jatečného těla
Martina Hozáková -
Extrakce kolagenních produktů z nevyužitých částí drůbeže
Aneta Polaštíková -
Využití vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže na přípravu kolagenu.
Ladislav Bureš