Stanovení vybraných mikronutrientů v doplňcích stravy na bázi zeleného ječmene – Bc. Barbora Peslová
Bc. Barbora Peslová
Master's thesis
Stanovení vybraných mikronutrientů v doplňcích stravy na bázi zeleného ječmene
Determination of selected micronutrients in the food supplement on the basis of green barley
Abstract:
Zelený ječmen je pěstován a využíván lidstvem po tisíce let, nejstarší nálezy jeho divoké formy jsou datovány 8500 let před naším letopočtem, ve starém Egyptě sloužil jako hlavní obživa. Využívalo se nejen zrno jako základ mouk, ale i zelená rostlina pro výrobu šťáv a jako obklad na zranění a popáleniny. Dnes se použití zeleného ječmene těší stále větší oblibě a jeho konzumace je spojena se zdravou …moreAbstract:
Green barley is grown and used by mankind for thousands of years, the oldest discoveries of wild forms are dated back to 8500 BC, in ancient Egypt Barley served as the main source of livelihood. Barley was not used just as base of flour, but also as a green plant for the juices production and as a compress for injuries and burns. In theese days is barley becoming increasingly popular and its consumption …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PESLOVÁ, Barbora. \textit{Stanovení vybraných mikronutrientů v doplňcích stravy na bázi zeleného ječmene}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/m7hbbu/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Stanovení obsahu vitaminů skupiny B v jedlém hmyzu
Jaroslava Bednářová -
Stanovení obsahu vitaminů skupiny B u vybraných druhů klíčků
Anna Švecová -
Implementace multidetekční metody pro stanovení vitaminů skupiny B v potravinách
Pavlína Kotrbatá -
Obsah vitaminů skupiny B v obilovinách s barevným zrnem
Denisa Tocháčková -
Klinický význam vitamínů skupiny B
Denisa Cymorková -
Stanovení vybraných vitaminů skupiny B v mléce metodou HPLC
Jaroslav Valenta -
Úloha zařazení vitaminů skupiny B a C do krmné dávky u prasat
Iveta Hrkotová -
Izotachoforetické stanovení vitaminů skupiny B kationtového charakteru
Michaela Frühbauerová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights