Využití vína v gastronomii - oenogastronomie – Martin Babič
Martin Babič
Bakalářská práce
Využití vína v gastronomii - oenogastronomie
Use of wine in gastronomy – oenogastronomy
Anotace:
Bakalářská práce je v první části zaměřena na snoubení pokrmů s víny a faktory, které finální prožitek přímo či nepřímo ovlivňují. Zmíněna jsou základní a obecná pravidla párování a jejich příklady. Dále se práce zaobírá lidskými smysly a jejich orgány, které přímo souvisí s degustací. Součástí první části práce je rovněž vysvětlení pojmu degustace, její cíl a samotné podmínky. Následně je zde i stručný …víceAbstract:
The first part of Bachelor thesis is focusing on pairing food with wine and factors that directly or indirectly influence final experience. Mentioned are basic and general rules and their examples. The thesis deals with human senses and their organs that are directly linked with degustation. Part of first section of the thesis also explains a concept of degustation, its objective and its very conditions …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 6. 2016
- Vedoucí: Ing. Radek Sotolář, Ph.D.
- Oponent: Kamil Prokeš, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
The Possibilities of Tea and Japanese Dishes Pairing
Thuy Linh Nguyen -
Possibilities of Wine and Fish Dishes Pairing
Emil Žižka -
Wine Marketing
Maralmaa Anand -
Wine and Wine Production from the Marketing Point of View
Anna Malakhova -
Californian Wine Culture and its McDonaldization
Adela Turlington -
Analysis of wine and spirit educational systems in central Europe
Alina Zagretdinova -
Valuation and Value Drivers in the Georgian Wine Industry
Tamta Gventsadze -
Possibilities of Wine and Fish Dishes Pairing
Emil Žižka
Název
Vložil
Vloženo
Práva