Hydrokoloidy a jejich vliv na vlastnosti smetanových krémů – Bc. Šimon Borek
Bc. Šimon Borek
Master's thesis
Hydrokoloidy a jejich vliv na vlastnosti smetanových krémů
Hydrocolloids and their effect on cream cheese properties
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na vliv hydrokoloidů na vlastnosti smetanových krémů. Teoretická část práce se zaměřuje na technologii výroby smetanových krémů a na jejich organoleptické vlastnosti. Dále se zabývá hydrokoloidy a přídatnými látkami v potravinách. Jsou zde popsány základní vlastnosti hydrokoloidů, díky kterým se využívají jako aditiva v potravinách. Praktická část diplomové práce se zaměřuje …moreAbstract:
The diploma thesis was focused on effect of hydrocolloids on the properties of creams. The theoretical part of the thesis focuses on the technology of cream production and its organoleptic properties. It also focuses on hydrocolloids and food additives. The basic properties of hydrocolloids that make them useful as food additives are described. The practical part of the thesis focuses on furcellarans …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2022
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Borek, Šimon. Hydrokoloidy a jejich vliv na vlastnosti smetanových krémů. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / -
Theses on a related topic
-
Vliv vybraných hydrokoloidů na konzistenci smetanových krémů
Barbora Křenková -
Mražené smetanové krémy s přidanou hodnotou
Barbora Melicharová -
Vliv Furcellaranu na konzistenci roztíratelných tvarohových sýrů
Markéta Suchánková -
Chemická modifikace polysacharidů pro biomedicínské aplikace
Kateřina Štěpánková -
Vliv furcellaranu na vybrané vlastnosti kuřecí šunky
Aneta Lyčková -
Vliv pridavku furcellaranu a draselnych tavicich soli na konzistenci tavenych syru
Iva Peníšková -
Vliv Furcellaranu na konzistenci roztíratelných tvarohových sýrů
Markéta Suchánková