Bc. Jana PIVODOVÁ

Bachelor's thesis

Rostlinné extrakty a jejich antimikrobiální účinky

Plant extracts and their antimicrobial effect
Abstract:
Tato práce se zabývá účinkem rostlinných extraktů na mikroorganismy. Zaměřuje se na antimikrobiální účinky těchto extraktů, jichž se využívá v nejen potravinářství. Zabývala jsem se historií, jednotlivými skupinami účinných látek a rozebrala jsem způsoby získávání výtažků účinných látek z rostlin. Popisuji dvanáct rostlin a antimikrobiální účinky z nich získaných extraktů. Uvedla jsem rozdíly citlivosti …more
Abstract:
This work deals with the effects of plant extracts on microorganisms. It is focused on the antimicrobial effect of these extracts, which are used not only in food industry. The history, chemical groups of active substances and ways of extract isolation are analyzed. Twelve plants and antimicrobial effects of their extracts are described. The differences in sensibil-ity of grampositive and gramnegative …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 9. 2007
Identifier: 5420

Thesis defence

  • Date of defence: 11. 9. 2007
  • Supervisor: Mgr. Magda Doležalová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

PIVODOVÁ, Jana. Rostlinné extrakty a jejich antimikrobiální účinky. Zlín, 2007. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 05. 09. 2007

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.