Mikroorganismy významné v technologii výroby piva – Zbyněk Zemánek
Zbyněk Zemánek
Bakalářská práce
Mikroorganismy významné v technologii výroby piva
Microorganisms important in the brewing technology
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku mikroorganismů vyskytujících se ve výrobě piva. Poukazuje na typy mikroorganismů potřebné pro výrobu piva, tak i na nežádoucí mikroorganismy, které mají špatný vliv na výrobu a konečný stav piva. První část se zabývá přímo výrobou piva, dále jsou popsány kvasinky, jež se používají na výrobu svrchně a spodně kvašených piv. Následují nežádoucí mikroorganismy …víceAbstract:
Bachelor thesis is focused on characteristic of microorganisms which are situated in brewing. It points out the types of microorganisms which are important in the brewing process and it also point out undesirable types which can cause unwanted influences during the manufacturing and in the final product. First chapter is based on the breewing process, next chapter describes yeasts which are used for …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Technologicky významné mikroorganismy v nápojovém průmyslu.
Linda Prokopová -
Významné mikroorganismy a dynamika jejich počtů v průběhu skladování tvarohu a vybraných výrobků z něj
Ludmila Košarišťanová -
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva
Tatiana Kochláňová