Zbyněk Zemánek

Bakalářská práce

Mikroorganismy významné v technologii výroby piva

Microorganisms important in the brewing technology
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku mikroorganismů vyskytujících se ve výrobě piva. Poukazuje na typy mikroorganismů potřebné pro výrobu piva, tak i na nežádoucí mikroorganismy, které mají špatný vliv na výrobu a konečný stav piva. První část se zabývá přímo výrobou piva, dále jsou popsány kvasinky, jež se používají na výrobu svrchně a spodně kvašených piv. Následují nežádoucí mikroorganismy …více
Abstract:
Bachelor thesis is focused on characteristic of microorganisms which are situated in brewing. It points out the types of microorganisms which are important in the brewing process and it also point out undesirable types which can cause unwanted influences during the manufacturing and in the final product. First chapter is based on the breewing process, next chapter describes yeasts which are used for …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma