Nutriční hodnota cvrčka domácího jako nové potraviny a krmiva – Bc. Zuzana Pitrmanová
Bc. Zuzana Pitrmanová
Diplomová práce
Nutriční hodnota cvrčka domácího jako nové potraviny a krmiva
Nutritional value of house cricket as a novel food and feed
Anotace:
Jedlý hmyz jako nová potravina je v poslední době jedním z nejdiskutovanějších témat v oblasti výživy člověka v Evropě. Do budoucna se očekává neudržitelná úroveň produkce a spotřeba masa a je třeba nalézt nové způsoby zajištění dodávky výživných a kvalitních potravin. Z nutričního hlediska má jedlý hmyz výborné nutriční složení, a nejen z tohoto důvodů by mohl být dobrou alternativou pro kvalitní …víceAbstract:
Edible insects as a new food have recently been one of the most discussed topics in the field of human nutrition in Europe. Unsustainable levels of meat production and consumption are expected in the future, and new ways of ensuring the supply of nutritious and quality food must be found. From nutritional point of view, edible insects have an excellent nutritional composition, and not only for this …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 5. 2023
- Vedoucí: prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Oponent: Vladimír Kocourek, BBus, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PITRMANOVÁ, Zuzana. \textit{Nutriční hodnota cvrčka domácího jako nové potraviny a krmiva}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/mayfhg/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Evaluation of nutritional quality of tropical and temperate forages
Agnes Josylyn Komey -
Zoonotic Aspects of Edible Insects in the Czech Republic
Eva Coufalová -
Kvalita a bezpečnost jedlého hmyzu
Petra Škvorová -
Mikrobiologická kvalita jedlého hmyzu a výrobků z něj
Kateryna Bezborodová -
Mikrobiální kvalita vybraných druhů jedlého hmyzu
Jiřina Suchánková -
Fytofágní hmyz na pěstovaných rostlinách čeledi hluchavkovitých (Lamiaceae)
Kateřina Janatová -
Jedlý hmyz jako potravina budoucnosti
Martina Krulíková -
Včela jako hmyz sui generis a její ochrana z pohledu práva
Nikola Mrkývková
Název
Vložil
Vloženo
Práva