Fyziologické účinky kofeinu a jeho stanovení v nápojích pomocí separačních technik v kapalné fázi – Petra Slavíková
Petra Slavíková
Bakalářská práce
Fyziologické účinky kofeinu a jeho stanovení v nápojích pomocí separačních technik v kapalné fázi
Physiological effects of caffein and its determination in beverages using liquid phase separation techniques
Anotace:
První část této práce je věnována fyziologickým účinkům kofeinu na organismus. Druhá část se zabývá stanovením kofeinu v nápojích (káva, čaj, nealkoholické a energetické nápoje) pomocí kapalinové chromatografie a elektroforézy.Abstract:
The first part of this work is devoted to the physiological effects of caffeine on the organism. The second part deals with determination of caffeine in beverages (coffee, tea, non-alcoholic and energy drinks) by liquid chromatography and electrophoresis.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 7. 2017
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SLAVÍKOVÁ, Petra. \textit{Fyziologické účinky kofeinu a jeho stanovení v nápojích pomocí separačních technik v kapalné fázi}. Online. Bakalářská práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/mcqdqi/.
Jak správně citovat práci
Slavíková, Petra. Fyziologické účinky kofeinu a jeho stanovení v nápojích pomocí separačních technik v kapalné fázi. Pardubice, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Farmakochemie a medicinální materiály / Farmakochemie a medicinální materiály
Práce na příbuzné téma
-
Ověření metodiky kvantitativního stanovení chlorofylů a karotenoidů pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie.
Simona SUPOVÁ -
Využití semipreparativní chromatografie v analýze a studiu biologicky aktivních látek
Renáta ZÁTOPKOVÁ -
Kofein a výživa člověka
Daniela Dreslerová -
Kofein ve výživě těhotných a kojícich žen
Sabina Farková -
Kofein - jeho vlastnosti a stanovení
Barbora Blažíčková -
Stanovení binárních fázových diagramů v systémech ibuprofen-paracetamol a ibuprofen-kofein
Nikola Studničková -
Kofein jako riziko, nebo protektivní faktor?
Aneta HORKÁ -
Kofein ve výživě adolescentů
Klára Hlavsová