Možnosti redukce obsahu biogenních aminů vybranými bakteriemi rodu Lactobacillus – Bc. Štěpán Beneš
Bc. Štěpán Beneš
Diplomová práce
Možnosti redukce obsahu biogenních aminů vybranými bakteriemi rodu Lactobacillus
Selected Bacteria of Lactobacillus sp. and Their Ability to Reduce Biogenic Amines Content
Anotace:
Diplomová práce rozvíjí původní bakalářskou práci zaměřenou na degradaci biogenních aminů bakteriemi využívanými v mlékárenství. Díky zjištěným poznatkům došlo k vytipování kmene Lactobacillus casei subsp. casei CCDM 198, který vykazoval nejvyšší degradační schopnost a se kterým byly provedeny experimenty v rámci této diplomové práce. U daného kmene byla pozorována degradace fenylethylaminu, putrescinu …víceAbstract:
The diploma thesis develops the original bachelor's thesis focused on the degradation of biogenic amines by bacteria used in dairy production. Thanks to the findings, the strain Lactobacillus casei subsp. casei CCDM 198, which showed the highest degradation activity, was chosen for experiments in this thesis. Degradation of phenylethylamine, putrescine, cadaverine, histamine and tyramine was observed …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Beneš, Štěpán. Možnosti redukce obsahu biogenních aminů vybranými bakteriemi rodu Lactobacillus. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Faktory ovlivňují redukci obsahu biogenních aminů bakterií Lactobacillus casei
Dagmar Bábková -
Vliv vybraných faktorů na kulturu degradující biogenní aminy v podmínkách \kur{in vitro}
Iva Březinová -
Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných bakterií rodů Enterococcus a Staphylococcus
Pavel PLEVA -
Biogenní aminy v potravinách
Tomáš Macek -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z potravin rostlinného původu
Kateřina Swaczynová -
Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu bakterií rodu lactobacillus a bifidobacterium
Eva LORENCOVÁ -
Vnější faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných grampozitivních bakterií
Veronika GAJAROVÁ -
Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných kmenů Lactococcus lactis
Tereza PODEŠVOVÁ