Možnosti redukce obsahu biogenních aminů vybranými bakteriemi rodu Lactobacillus – Bc. Štěpán Beneš
Bc. Štěpán Beneš
Master's thesis
Možnosti redukce obsahu biogenních aminů vybranými bakteriemi rodu Lactobacillus
Selected Bacteria of Lactobacillus sp. and Their Ability to Reduce Biogenic Amines Content
Abstract:
Diplomová práce rozvíjí původní bakalářskou práci zaměřenou na degradaci biogenních aminů bakteriemi využívanými v mlékárenství. Díky zjištěným poznatkům došlo k vytipování kmene Lactobacillus casei subsp. casei CCDM 198, který vykazoval nejvyšší degradační schopnost a se kterým byly provedeny experimenty v rámci této diplomové práce. U daného kmene byla pozorována degradace fenylethylaminu, putrescinu …moreAbstract:
The diploma thesis develops the original bachelor's thesis focused on the degradation of biogenic amines by bacteria used in dairy production. Thanks to the findings, the strain Lactobacillus casei subsp. casei CCDM 198, which showed the highest degradation activity, was chosen for experiments in this thesis. Degradation of phenylethylamine, putrescine, cadaverine, histamine and tyramine was observed …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2020
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BENEŠ, Štěpán. \textit{Možnosti redukce obsahu biogenních aminů vybranými bakteriemi rodu Lactobacillus}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2020. Available from: https://theses.cz/id/md1xfy/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Beneš, Štěpán. Možnosti redukce obsahu biogenních aminů vybranými bakteriemi rodu Lactobacillus. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv přípravku EM Bokashi Probiotyk na růstové schopnosti vykrmovaných kuřecích brojlerů
Karolína Hamzová -
Faktory ovlivňují redukci obsahu biogenních aminů bakterií Lactobacillus casei
Dagmar Bábková -
Vliv vybraných faktorů na kulturu degradující biogenní aminy v podmínkách \kur{in vitro}
Iva Březinová -
Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných bakterií rodů Enterococcus a Staphylococcus
Pavel PLEVA -
Biogenní aminy v potravinách
Tomáš Macek -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z potravin rostlinného původu
Kateřina Swaczynová -
Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu bakterií rodu lactobacillus a bifidobacterium
Eva LORENCOVÁ -
Vnější faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných grampozitivních bakterií
Veronika GAJAROVÁ