Volatilní látky charakteristické pro vína zrající v sudech barrique a jeho alternativách – Bc. Vít Esterka
Bc. Vít Esterka
Master's thesis
Volatilní látky charakteristické pro vína zrající v sudech barrique a jeho alternativách
Volatile substances characteristic of wine ripened in barrique barrels and its alternatives
Abstract:
Votatilní látky vznikající při zrání vína ovlivňují strukturu, plnost a chuťové aroma výsledného vína. Děje se tak v průběhu zrání vína a volatilní látky přechází do vína z toastovaného dřeva, barrique sudu. Pod vinař nemůže používat barrique sud může použít alternativní prostředky, enologické taniny nebo dubové chipsy, které nahrazují dřevo sudu. Diplomová práce se zabývala porovnáním vznikajících …moreAbstract:
Votatil substances produced by wine aging influence the structure, the fullness and the flavor of the resulting wine. This happens during the ripening of the wine and the volatile matter passes into the wine of toasty wood, barrique barrel. Under the winemaker can not use a barrique barrel can use alternative means, enological tannins or oak chips that replace the wood barrel. This diploma thesis deals …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Michal Kumšta
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ESTERKA, Vít. \textit{Volatilní látky charakteristické pro vína zrající v~sudech barrique a~jeho alternativách}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2018. Available from: https://theses.cz/id/me94me/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
-
Využitie enologických taníno a chipsov pri výrobe vína
Veronika Stašová