Volatilní látky charakteristické pro vína zrající v sudech barrique a jeho alternativách – Bc. Vít Esterka
Bc. Vít Esterka
Master's thesis
Volatilní látky charakteristické pro vína zrající v sudech barrique a jeho alternativách
Volatile substances characteristic of wine ripened in barrique barrels and its alternatives
Anotácia:
Votatilní látky vznikající při zrání vína ovlivňují strukturu, plnost a chuťové aroma výsledného vína. Děje se tak v průběhu zrání vína a volatilní látky přechází do vína z toastovaného dřeva, barrique sudu. Pod vinař nemůže používat barrique sud může použít alternativní prostředky, enologické taniny nebo dubové chipsy, které nahrazují dřevo sudu. Diplomová práce se zabývala porovnáním vznikajících …viacAbstract:
Votatil substances produced by wine aging influence the structure, the fullness and the flavor of the resulting wine. This happens during the ripening of the wine and the volatile matter passes into the wine of toasty wood, barrique barrel. Under the winemaker can not use a barrique barrel can use alternative means, enological tannins or oak chips that replace the wood barrel. This diploma thesis deals …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Michal Kumšta
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / odbor:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Práce na příbuzné téma
-
Využitie enologických taníno a chipsov pri výrobe vína
Veronika Stašová