Kyselina chlorogenová a její změny při zpracování kávových zrn – Barbora Martincová
Barbora Martincová
Bachelor's thesis
Kyselina chlorogenová a její změny při zpracování kávových zrn
Chlorogenic acid and its changes during the processing of coffee beans
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá kyselinou chlorgenovou, antioxidantem z řad fenolických látek, obsaženým v rostlinných plodech. Popisuje strukturu kyseliny a její významné účinky. Dále se zabývá kávovými zrny a obsahem kyseliny chlorgenové v nich. V poslední části jsou uvedeny informace o způsobech jejího stanovení v pražených a nepražených kávových zrnech, kam patří zejména vysokoúčinná kapalinová …viacAbstract:
This bachelor's thesis deals with chlorogenic acid, an antioxidant from among phenolic substances contained in plant fruits. It describes the structure of the acid and its significant effects. It also deals with coffee beans and their chlorogenic acid content. The thesis contains information about methods, which could be used for determination of chlorogenic acid in roasted and unroasted coffee beans …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 7. 2023
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. RNDr. Lucie Korecká, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Martincová, Barbora. Kyselina chlorogenová a její změny při zpracování kávových zrn. Pardubice, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / odbor:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Vliv mletí kávového zrna a přípravy kávy na obsah vybraných látek v kávě
Sabina Dvořáčková -
Vývoj/adaptace HPLC metody s fluorescenční detekcí pro stanovení alpelisibu v krevní plasmě pro výzkumné účely
Eva Krejčířová -
Vývoj HPLC metody stanovení psychofarmak v suché krevní skvrně pro farmakokinetické profilování
Eva Krejčířová -
HPLC metoda pro terapeutické monitorování antipsychotik
Lenka Jindřichová -
Stanovení potravinářských barviv spektrofotometricky a metodou HPLC
Monika Ondroušková -
Vývoj HPLC metody pro stanovení methylovaných derivátů argininu v plasmě
Sabina Sedlářová