Indikátor čerstvosti masa pro uchování masa v lednici – Bc. Eliška Hrabová
Bc. Eliška Hrabová
Diplomová práce
Indikátor čerstvosti masa pro uchování masa v lednici
Meat freshness indicator for storing meat in the refrigerator
Anotace:
Diplomová práce se zabývá problematikou čerstvosti masa v domácích podmínkách. Teoretická část práce popisuje obecnou rovinu masa z hlediska jeho složení, skladování, zrání, údržnosti, mikrobiologie a legislativy. V práci jsou také popsány vhodné obaly pro uchování masa a metody pro měření amoniaku v mase. Praktická část práce se zabývá měřením plynů uvolňujících se při skladování masa. Pomocí senzorů …víceAbstract:
Diploma thesis deals with the issue of freshness of meat at home. The theoretical part of the thesis describes the general level of meat in terms of its composition, storage, maturation, preservation, microbiology and legislation. The work also describes suitable packaging for storing meat and methods for measuring ammonia in meat. The practical part of the work deals with the measurement of gases …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Hrabová, Eliška. Indikátor čerstvosti masa pro uchování masa v lednici. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Průběžné monitorování fermentace rybího masa pomocí experimentálního elektronického zařízení
Petr Starostka -
Monitorování čerstvosti drůbežího masa pomocí experimentálního zařízení
Monika Starostková -
Průběžné monitorování fermentace rybího masa pomocí experimentálního elektronického zařízení
Petr Starostka -
Monitorování čerstvosti drůbežího masa pomocí experimentálního zařízení
Monika Starostková -
Využití nových technologií pro zrání hovězího masa
Pavel Hoňka