Mikrobiologické ukazatele kvality jedlého hmyzu – Bc. Veronika Kulhavá
Bc. Veronika Kulhavá
Diplomová práce
Mikrobiologické ukazatele kvality jedlého hmyzu
Microbiological quality indicators of edible insects
Anotace:
V posledních letech přitahuje jedlý hmyz celosvětovou pozornost. Kvůli stálému růstu populace se zvyšují nároky na produkci potravin, což zatěžuje životní prostředí. Hmyz se jeví jako slibný alternativní zdroj potravy s kvalitními živinami, jejichž obsah a složení předčí i konvenční zdroje. Oproti jiným zdrojům živočišných bílkovin má hmyz vysokou schopnost konverze živin na biologickou hmotu. Konzumace …víceAbstract:
In recent years, edible insects have attracted worldwide attention. Due to the steady population growth, the demands on food production are increasing, which puts a strain on the environment. Insects are emerging as a promising alternative food source with high quality nutrients that are superior in content and composition to even conventional sources. Compared to other sources of animal protein, insects …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Hana Šubrtová Salmonová, Ph.D.
- Oponent: Iva Mrvíková, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KULHAVÁ, Veronika. \textit{Mikrobiologické ukazatele kvality jedlého hmyzu}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/mh4f7z/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Analýza alimentárního rizika - výroba konzerv
Veronika Čábelová -
Insects as Food
Julie Posseltová -
Insect as human food and the consumers health risk
Temwani Kaoma -
Zoonotic Aspects of Edible Insects in the Czech Republic
Eva Coufalová -
Jedlý hmyz z hlediska bezpečnosti potravin a výživy v rozvojových zemích
Pavel Pucholt -
Kvalita a bezpečnost jedlého hmyzu
Petra Škvorová -
Hygienická a toxikologická jakost jedlého hmyzu s ohledem na bezpečnost potravin
Žaneta Ferusová -
Výskyt patogenních bakterií ve výrobcích z jedlého hmyzu
Zuzana Váchová
Název
Vložil
Vloženo
Práva