Syrovátka a její využití nejen v potravinářství – Bc. Adéla Misařová
Bc. Adéla Misařová
Bakalářská práce
Syrovátka a její využití nejen v potravinářství
The utilization of whey in food and non food products
Anotace:
Tato bakalářská práce pojednává o syrovátce a jejím využití nejen v potravinářství. První část práce je zaměřena na vlastní popis syrovátky, její typy a složení. Další část je zaměřena na produkty, které se získávají ze syrovátky, kde jsou zahrnuty jak spotřebitelské výrobky, tak průmyslové výrobky. Také je popsáno její mnohočetné využití v různých oblastech. Poslední část je zaměřena na podniky v …víceAbstract:
This bachelor work deals with the whey and it is use not only in foodstuffs. The firts part focuses on the description of whey, the types and composition. Another part is focused on products that are derived from whey, which includes both consumer products and industrial products. Also described its multiple applications in various fields. The last part focuses on businesses in the Czech Republic which …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 6. 2010
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 9. 2010
- Vedoucí: Ing. Marcela Pejchalová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Misařová, Adéla. Syrovátka a její využití nejen v potravinářství. Pardubice, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Alkoholické a jiné syrovátkové nápoje
Stanislava Malá -
Syrovátkové koncentráty ve výživě
Zuzana Škraňková -
Celkové a travitelné bílkoviny v kaseinových a syrovátkových\nl{} proteinových koncentrátech
Michaela Pešková -
Možnosti aplikace syrovátkových bílkovin do hovězích šunek
Jiří Doubrava -
Využití fermentačních produktů syrovátky pro antimikrobiální modifikace biorozložitelných polymerů
Pavlína Holčapková -
Syrovátka ve výživě člověka
Taťána Dangová