Bc. Sabina Večeřová
Diplomová práce
Obsahové látky v čaji
Substances of tea
Anotace:
V teoretické části práce „Obsahové látky v čaji“ je popsána historie čaje, charakteristika, pěstování čajovníku, sběr listů, příprava čajového nápoje, technologické zpracování, chemické složení a vliv čaje na zdraví člověka. V praktické části byl stanoven spektrofotometricky obsah polyfenolů a pomocí HPLC obsah kofeinu u 10 vzorků různých druhů čaje (zelený čaj, bílý čaj, černý čaj, pu erh a matcha …víceAbstract:
The theoretical part of the thesis “Substances of tea” describes the history of tea, characteristics, cultivation of tea plants, leaf picking, preparation of tea, technological processing, chemical composition and the effects of tea on human health. In the practical part was to determine polyphenol levels spectrophotometrically and by HPLC caffeine content in ten varieties of tea (green, white …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2022
- Vedoucí: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
- Oponent: Jindřiška Kučerová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Influence of temperature on quantitative ladderane composition of “Candidatus Brocadia”
Tayyaba Noor -
Study of the Influence of Intake Air Temperature to Combustion Turbine Efficiency
Dharma Rooban Moorthi -
Assessment of Factors Affecting Productivity of Briquetting Presses and Quality of Briquettes
Alexandru Muntean -
Influence of the Sea Surface Temperature Variability on Formation of Pluvial Conditions in North America
Markéta Poděbradská -
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Hodnocení vlivu teploty střelného prachu na rychlost a přesnost střel u krátkých zbraní
Robert Majkus