Postavení firmy McDonald's na trhu v USA – Jitka Holkupová
Jitka Holkupová
Bakalářská práce
Postavení firmy McDonald's na trhu v USA
Position of McDonald's company in the U.S. market
Anotace:
Tato práce pojednává o firmě McDonald's a jejím aktuálním postavení na trhu v USA. První kapitola se zaměřuje na historii společnosti od úplných počátků až do současnosti. Objasňuje, co stálo za úspěchem McDonald's a v čem se nejvíce odlišoval od konkurenčních podniků. V druhé kapitole je charakterizována současná situace na trhu v USA, úloha franchisingu v odvětví rychlého občerstvení a porovnání …víceAbstract:
This thesis deals with McDonald's and its current position in the U.S. market. The first chapter focuses on the company's history from the very beginnings to the present. It explains what was behind the success of McDonald's and how the company is different from most competitors. The second chapter focuses on the current situation in the U.S. market, the role of franchising in the fast food industry …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 6. 2012
Identifikátor:
http://www.vse.cz/vskp/eid/35532
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 22. 5. 2013
- Vedoucí: Martina Jiránková
- Oponent: Irena Vrňáková
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Prazehttp://www.vse.cz/vskp/eid/35532
Vysoká škola ekonomická v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Mezinárodní ekonomické vztahy / Mezinárodní studia - diplomacie
Práce na příbuzné téma
-
Organizační struktura restaurace McDonalds
Drabik Drabik -
Environmentální a lokálně - ekonomické aspekty rychlého občerstvení a běžné restaurace na Brněnsku: případová studie
Adéla Kroupová -
Návrh marketingové kampaně pro restaurace rychlého občerstvení
Jiří Bujnoch -
Podnikatelský záměr - otevření restaurace rychlého občerstvení
Radovan Šifra -
Podnikatelský záměr – otevření restaurace rychlého občerstvení
Michael Koranda -
Podnikatelský záměr založení restaurace rychlého občerstvení
Michal Kubíček -
Hospodaření restaurace rychlého občerstvení
Martin Hoffmann -
Personální řízení v síti restaurací rychlého občerstvení
Jan Kamiš