Vliv druhu kvasu a podmínek jeho přípravy na vlastnosti výrobku – Bc. Lucie Ďoubalová
Bc. Lucie Ďoubalová
Master's thesis
Vliv druhu kvasu a podmínek jeho přípravy na vlastnosti výrobku
Effect of sourdough type and technology of its production on bread quality
Abstract:
Diplomová práce se zabývá vlivem druhu kvasu a podmínek jeho přípravy na vlastnosti výrobku. V rešeršní části byly popsány suroviny, technologie výroby třístupňového žitného kvasu, zkrácené postupy přípravy žitných kvasů a využití kvasu při výrobě pečiva v historii a současnosti. V praktické části byla popsána výroba žitného kvasu a vzorků žitných chlebů, které se lišily způsobem kypření a teplotou …moreAbstract:
The thesis deals with the influence of the type of sourdough and the conditions of its preparation on the product properties. In the research part, the raw materials, the technology of production of three-stage rye sourdough, the shortened procedures of preparation of rye sourdough and the use of sourdough in the production of bakery products in history and at present were described. The practical …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2024
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Ďoubalová, Lucie. Vliv druhu kvasu a podmínek jeho přípravy na vlastnosti výrobku. Zlín, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / -
Theses on a related topic
-
Pekárenské vlastnosti pšeničné a žitné mouky
Kateřina JUŘÍKOVÁ -
Možnosti přípravy žitných kvasů pro výrobu žitné pálenky
Sára Benková -
Analýza produktů fermentace v modelových žitných a pohankových kvasech
Michaela Sadílková