Vliv druhu kvasu a podmínek jeho přípravy na vlastnosti výrobku – Bc. Lucie Ďoubalová
Bc. Lucie Ďoubalová
Diplomová práce
Vliv druhu kvasu a podmínek jeho přípravy na vlastnosti výrobku
Effect of sourdough type and technology of its production on bread quality
Anotace:
Diplomová práce se zabývá vlivem druhu kvasu a podmínek jeho přípravy na vlastnosti výrobku. V rešeršní části byly popsány suroviny, technologie výroby třístupňového žitného kvasu, zkrácené postupy přípravy žitných kvasů a využití kvasu při výrobě pečiva v historii a současnosti. V praktické části byla popsána výroba žitného kvasu a vzorků žitných chlebů, které se lišily způsobem kypření a teplotou …víceAbstract:
The thesis deals with the influence of the type of sourdough and the conditions of its preparation on the product properties. In the research part, the raw materials, the technology of production of three-stage rye sourdough, the shortened procedures of preparation of rye sourdough and the use of sourdough in the production of bakery products in history and at present were described. The practical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Ďoubalová, Lucie. Vliv druhu kvasu a podmínek jeho přípravy na vlastnosti výrobku. Zlín, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Pekárenské vlastnosti pšeničné a žitné mouky
Kateřina JUŘÍKOVÁ -
Možnosti přípravy žitných kvasů pro výrobu žitné pálenky
Sára Benková -
Analýza produktů fermentace v modelových žitných a pohankových kvasech
Michaela Sadílková