Stanovení vybraných analytických charakteristik a antioxidační aktivity medu – Bc. Eva Volaříková
Bc. Eva Volaříková
Diplomová práce
Stanovení vybraných analytických charakteristik a antioxidační aktivity medu
Determination of Selected Analytical Characteristics and Antioxidant Activity in Honey
Anotace:
V teoretickej časti práce je charakterizovaný med, opísané jednotlivé druhy medov, fyzikálne vlastnosti a chemické zloženie medu a metódy stanovenia vybraných analytických charakteristík, polyfenolických látok a antioxidačnej aktivity medu. V praktickej časti sú uvedené výsledky stanovenia vybraných charakteristík (obsah vody, titračná a aktívna kyslosť, farba, obsah glukózy a fruktózy), celkového …víceAbstract:
In the theoretical part of the thesis the characteristics of honey and the description of honey types are given, as well as its physical properties and chemical composition. It also deals with the methodology of used methods for the determination of selected analytical parameters, polyphenolic compounds and antioxidant activity of honey. The practical part gives results of the determination of analytical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Volaříková, Eva. Stanovení vybraných analytických charakteristik a antioxidační aktivity medu. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.