Příprava a hodnocení odrůdových destilátů z hroznů. – Bc. Fabián Šimek
Bc. Fabián Šimek
Master's thesis
Příprava a hodnocení odrůdových destilátů z hroznů.
Preparation and evaluation of varietal distillates from grapes.
Anotácia:
Cílem práce bylo zpracovat hrozny několika odrůd révy vinné dvěma různými výrobními postupy a připravit mikrovzorky destilátů. Pomocí chemických, fyzikálních a senzorických metod zhodnotit a porovnat použité odrůdy, technologii výroby destilátů a vybrané jakostní parametry. Diplomová práce byla vypracována v letech 2018 – 2020 na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů, na Zahradnické …viacAbstract:
The aim of the thesis was to process grapes of several vine varieties by two different methods and to prepare microsamples of distillates. Then by using chemical, physical and sensory methods evaluate and compare used varieties, technology of spirits production and selected quality parameters. The diploma thesis was developed in the years 2018 – 2020 at the Institute of Postharvest Technology of Horticultural …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Josef Balík, Ph.D.
- Oponent: Jan Stávek, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / odbor / specializace:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology / Quality of plant food sources
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání kvantitativních a kvalitativních vlastností klonů vybrané moštové odrůdy
Kateřina Urbánková -
Sortiment a jakostní parametry destilátů z hroznů a jiného ovoce.
Martin Kulheim -
Výskyt metanolu ve víně a lihovinách a jeho působení na lidský organismus
Klára Osičková -
Ochrana veřejného zdraví a metanolová aféra - příčiny a dopady na zdravotní systém
Martina Stoklásková -
Chemické složení a senzorické vlastnosti domácích a komerčních ovocných destilátů
Ilona KOLLÁROVÁ