Liběna ŠTÁHLOVÁ

Bakalářská práce

Mikrobiologie piva

Microbiology of beer
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá surovinami pro výrobu piva a jeho samotnou výrobou. Mezi hlavní pivovarské suroviny se řadí slad, chmel a varní voda, jež jsou dále použity ve výrobním procesu. Technologický postup výroby piva je dělen na dvě hlavní části, na výrobu mladiny a výrobu piva. Z mikrobiologického hlediska se při výrobě piva uplatňují pivovarské kvasinky, a to dva druhy Saccharomyces carlsbergensis …více
Abstract:
This bachelor thesis deals with the raw materials for the production of beer and its own production. The main raw material is one of brewing malt, hops and water which are also used in the manufacturing process. Technological process of beer production is divided into two main parts, namely the production of wort and beer production. From a microbiological point of view is applied in the manufacture …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2009
Identifikátor: 12509

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 12. 6. 2009

Citační záznam

Jak správně citovat práci

ŠTÁHLOVÁ, Liběna. Mikrobiologie piva. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 27. 05. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.