Liběna ŠTÁHLOVÁ
Bachelor's thesis
Mikrobiologie piva
Microbiology of beer
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá surovinami pro výrobu piva a jeho samotnou výrobou. Mezi hlavní pivovarské suroviny se řadí slad, chmel a varní voda, jež jsou dále použity ve výrobním procesu. Technologický postup výroby piva je dělen na dvě hlavní části, na výrobu mladiny a výrobu piva. Z mikrobiologického hlediska se při výrobě piva uplatňují pivovarské kvasinky, a to dva druhy Saccharomyces carlsbergensis …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with the raw materials for the production of beer and its own production. The main raw material is one of brewing malt, hops and water which are also used in the manufacturing process. Technological process of beer production is divided into two main parts, namely the production of wort and beer production. From a microbiological point of view is applied in the manufacture …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 5. 2009
Identifier:
12509
Thesis defence
- Date of defence: 12. 6. 2009
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
ŠTÁHLOVÁ, Liběna. Mikrobiologie piva. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 27. 05. 2009
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Vliv vybraných esenciálních olejů na bakterie s dekarboxylázovou aktivitou
Edita Vavrečková -
Inhibiční účinky polyfosforečnanů s různě dlouhým řetězcem na vybrané potravinářsky významné bakterie
Simona Ondruchová -
Inhibiční působení olejů na vybrané bakterie
Eva RINGLOVÁ -
Polyfázová taxonomie anaerobních bakterií
Dagmar Matoulková -
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva a nápojů na bázi piva
David Kij -
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva
Tatiana Kochláňová -
Výroba piva s chráněným zeměpisným označením "České pivo" a piva vyráběného v EU
Tamara Dolníčková -
Využití membránové filtrace při filtraci piva
Martin Dolejš