Liběna ŠTÁHLOVÁ
Bachelor's thesis
Mikrobiologie piva
Microbiology of beer
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá surovinami pro výrobu piva a jeho samotnou výrobou. Mezi hlavní pivovarské suroviny se řadí slad, chmel a varní voda, jež jsou dále použity ve výrobním procesu. Technologický postup výroby piva je dělen na dvě hlavní části, na výrobu mladiny a výrobu piva. Z mikrobiologického hlediska se při výrobě piva uplatňují pivovarské kvasinky, a to dva druhy Saccharomyces carlsbergensis …viacAbstract:
This bachelor thesis deals with the raw materials for the production of beer and its own production. The main raw material is one of brewing malt, hops and water which are also used in the manufacturing process. Technological process of beer production is divided into two main parts, namely the production of wort and beer production. From a microbiological point of view is applied in the manufacture …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2009
Identifikátor:
12509
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠTÁHLOVÁ, Liběna. Mikrobiologie piva. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 27. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Práce na příbuzné téma
-
Vliv vybraných esenciálních olejů na bakterie s dekarboxylázovou aktivitou
Edita Vavrečková -
Inhibiční účinky polyfosforečnanů s různě dlouhým řetězcem na vybrané potravinářsky významné bakterie
Simona Ondruchová -
Inhibiční působení olejů na vybrané bakterie
Eva RINGLOVÁ -
Polyfázová taxonomie anaerobních bakterií
Dagmar Matoulková -
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva a nápojů na bázi piva
David Kij -
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva
Tatiana Kochláňová -
Výroba piva s chráněným zeměpisným označením "České pivo" a piva vyráběného v EU
Tamara Dolníčková -
Využití membránové filtrace při filtraci piva
Martin Dolejš