Výroba netradičních müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza – Ing. Martina Mrázková
Ing. Martina Mrázková
Disertační práce
Výroba netradičních müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Production of Non-traditional Muesli with Edible Flowers and their Nutritional Analysis
Anotace:
Dizertační práce se zabývá stanovením základních nutričních a biologicky aktivních látek a změn v jejich koncentracích za definovaných skladovacích podmínek u netradičních müsli směsí obohacených jedlými květy. Navržené směsi jsou dobře stravitelné, jsou zdrojem vlákniny a bílkovin, jsou bohaté na vitamín C, vitamíny B-komplexu a minerální prvky. Konzumace 50 g směsi poskytuje více než 100% příspěvek …víceAbstract:
This dissertation deals with determination of basic nutritional and selected biologically active substances and changes in their concentrations under the specifically defined storage conditions in non-traditional muesli mixtures with edible flowers. Such designed mixtures are easily digestible and serves as a source of fiber and protein. They are rich in vitamin C, vitamin B-complex and minerals. The …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 3. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Mrázková, Martina. Výroba netradičních müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza. Zlín, 2022. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáDoktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí
Barbora Savarová -
Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček
Lucie Martináková -
Sledování antioxidační aktivity u brojlerových kuřat při zkrmování pšenice s netradičním zabarvením
Lenka Zindulková -
Stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH u netradičních obilovin
Veronika Jančová -
Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy
Kristýna Ondroušková -
Oxidační stabilita cereálních směsí s netradiční surovinovou skladbou
Zlata Lysáčková -
Výroba a základní nutriční analýza müsli z netradičních obilovin a jedlých květů
Tereza Šťastná -
Výroba netradičních müsli směsí a stanovení jejich základních nutričních parametrů
Petra Horáková