Bezpečnost potravin podávaných ve školských stravovacích zařízeních – Bc. Šárka Buštíková
Bc. Šárka Buštíková
Master's thesis
Bezpečnost potravin podávaných ve školských stravovacích zařízeních
Safety of food served in school dining establishments
Abstract:
Předložená diplomová práce je zaměřena na problematiku školních jídelen (ŠJ) v České republice (ČR) v souvislosti se zavedením postupů založených na zásadách HACCP. Tento pojem byl zaveden již v roce 1959 pro Americký úřad pro kosmonautiku ( NASA), kdy cílem byla výroba naprosto bezpečných potravin pro kosmonauty. Postupně byl systém zaveden celosvětově do všech potravinářských provozů. Jsou zde popsány …moreAbstract:
This Diploma Thesis focuses on school canteens in the Czech Republic and the practical implementation of HACCP principles. Created in 1959, this term specifically targeted the purposes of the National Aeronautics and Space Administration (NASA), with the aim to produce foods which are free from health risks for cosmonauts. The HACCP system has gradually been adopted into food processes around the world …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Reader: Katerína Poláková, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BUŠTÍKOVÁ, Šárka. \textit{Bezpečnost potravin podávaných ve školských stravovacích zařízeních}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Available from: https://theses.cz/id/mrrjk0/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Rural Development and Agriculture / Development of Rural Areas
Theses on a related topic
-
Analýza rizika pro výrobu pokrmů z hub
Vendula SOBOTKOVÁ -
Záchrana osob z jeskyní a podzemních systémů z pohledu zdravotnického záchranáře
Jan Filka -
Fyzikální nebezpečí z potravin, jejich nepříznivý vliv na zdraví člověka a stanoveni jejich kritických limitů v systémech založených na principu HACCP
Pavla SVRČINOVÁ -
Fyzikální nebezpečí z potravin, jejich nepříznivý vliv na zdraví člověka a stanoveni jejich kritických limitů v systémech založených na principu HACCP
Pavla SVRČINOVÁ -
Alimentární nákazy: znalosti, zkušenosti, vnímání rizik a preventabilní chování
Jana Hájková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights