Bezpečnost potravin podávaných ve školských stravovacích zařízeních – Bc. Šárka Buštíková
Bc. Šárka Buštíková
Diplomová práce
Bezpečnost potravin podávaných ve školských stravovacích zařízeních
Safety of food served in school dining establishments
Anotace:
Předložená diplomová práce je zaměřena na problematiku školních jídelen (ŠJ) v České republice (ČR) v souvislosti se zavedením postupů založených na zásadách HACCP. Tento pojem byl zaveden již v roce 1959 pro Americký úřad pro kosmonautiku ( NASA), kdy cílem byla výroba naprosto bezpečných potravin pro kosmonauty. Postupně byl systém zaveden celosvětově do všech potravinářských provozů. Jsou zde popsány …víceAbstract:
This Diploma Thesis focuses on school canteens in the Czech Republic and the practical implementation of HACCP principles. Created in 1959, this term specifically targeted the purposes of the National Aeronautics and Space Administration (NASA), with the aim to produce foods which are free from health risks for cosmonauts. The HACCP system has gradually been adopted into food processes around the world …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Oponent: Katerína Poláková, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BUŠTÍKOVÁ, Šárka. \textit{Bezpečnost potravin podávaných ve školských stravovacích zařízeních}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/mrrjk0/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Rozvoj venkova a zemědělství / Rozvoj venkovského prostoru
Práce na příbuzné téma
-
Analýza rizika pro výrobu pokrmů z hub
Vendula SOBOTKOVÁ -
Záchrana osob z jeskyní a podzemních systémů z pohledu zdravotnického záchranáře
Jan Filka -
Fyzikální nebezpečí z potravin, jejich nepříznivý vliv na zdraví člověka a stanoveni jejich kritických limitů v systémech založených na principu HACCP
Pavla SVRČINOVÁ -
Fyzikální nebezpečí z potravin, jejich nepříznivý vliv na zdraví člověka a stanoveni jejich kritických limitů v systémech založených na principu HACCP
Pavla SVRČINOVÁ -
Alimentární nákazy: znalosti, zkušenosti, vnímání rizik a preventabilní chování
Jana Hájková
Název
Vložil
Vloženo
Práva