Vliv definovaných aminokyselin na vlastnosti pšeničného těsta. – Bc. Andrea BORUTOVÁ
Bc. Andrea BORUTOVÁ
Master's thesis
Vliv definovaných aminokyselin na vlastnosti pšeničného těsta.
The influence of defined amino acids on the properties of wheat dough.
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na vlastnosti pšeničného těsta a na vliv aminokyselin, které jsou do těsta přidávány za účelem změn reologických, chemických a senzorických vlastností pšeničných těst a výrobků z nich. Popisuje chemické složení a vlastnosti pšeničné mouky a její změny při skladování a zpracování. Dále se zabývá fyzikálními a chemickými vlastnostmi aminokyselin. Popisuje aminokyseliny jako …moreAbstract:
This work is specialized in wheat- dough properties and amino acid influence, which are added to dough in order to changes rheological, chemical and sensory properties of wheat- dough and wheat- dough products. This work describes chemical structure and wheat flour properties and changes in storage and processing. The work is concerned with physical and chemical properties of amino acids. It describes …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2008
Identifier:
8037
Thesis defence
- Date of defence: 2. 6. 2008
- Supervisor: Ing. Pavlína Pečivová, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
BORUTOVÁ, Andrea. Vliv definovaných aminokyselin na vlastnosti pšeničného těsta.. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 16. 05. 2008
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.