Bc. Andrea BORUTOVÁ

Master's thesis

Vliv definovaných aminokyselin na vlastnosti pšeničného těsta.

The influence of defined amino acids on the properties of wheat dough.
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na vlastnosti pšeničného těsta a na vliv aminokyselin, které jsou do těsta přidávány za účelem změn reologických, chemických a senzorických vlastností pšeničných těst a výrobků z nich. Popisuje chemické složení a vlastnosti pšeničné mouky a její změny při skladování a zpracování. Dále se zabývá fyzikálními a chemickými vlastnostmi aminokyselin. Popisuje aminokyseliny jako …more
Abstract:
This work is specialized in wheat- dough properties and amino acid influence, which are added to dough in order to changes rheological, chemical and sensory properties of wheat- dough and wheat- dough products. This work describes chemical structure and wheat flour properties and changes in storage and processing. The work is concerned with physical and chemical properties of amino acids. It describes …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2008
Identifier: 8037

Thesis defence

  • Date of defence: 2. 6. 2008
  • Supervisor: Ing. Pavlína Pečivová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

BORUTOVÁ, Andrea. Vliv definovaných aminokyselin na vlastnosti pšeničného těsta.. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 16. 05. 2008

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.