Komplementární metody k dávkování oxidu siřičitého – Tomáš Franta
Tomáš Franta
Bachelor's thesis
Komplementární metody k dávkování oxidu siřičitého
Complementary methods for sulphur dioxid dosage
Abstract:
Tato bakalářská práce pojednává o komplementárních metodách, které by mohly snížit potřebné dávky oxidu siřičitého k ošetření vína. Počáteční část pojednává o chemismu oxidu siřičitého, jeho formách a účincích ve víně. Práce popisuje zdravotní rizika oxidu siřičitého v enologii a jeho dávkování ve vinařství. Dále je tato práce zaměřena na technologické způsoby snížení celkového oxidu siřičitého, fyzikální …moreAbstract:
This thesis discusses complementary methods that could reduce the required dosage of sulfur dioxide treating wine. The initial section discusses the chemistry of sulfur dioxide, its forms and effects in wine. The thesis describes the health hazards of sulfur dioxide in oenology and its dosage in winemaking. Furthermore, this work focuses on the technological methods of reducing total sulfur dioxide …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2015
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Reader: Jana Raddová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Wine Marketing
Maralmaa Anand -
Wine and Wine Production from the Marketing Point of View
Anna Malakhova -
Californian Wine Culture and its McDonaldization
Adela Turlington -
Analysis of wine and spirit educational systems in central Europe
Alina Zagretdinova -
Valuation and Value Drivers in the Georgian Wine Industry
Tamta Gventsadze -
Possibilities of Wine and Fish Dishes Pairing
Emil Žižka -
International Strategy of French Wine Company within a Global Wine Market
Clément Quentin Daniel -
Georgia wine production and perspectives
Nineli Nagervadze
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights