Jana Böhmová

Bakalářská práce

Hyperoxidace moštu při výrobě bílých vín

Hyperoxidation of must in the production of white wines
Anotace:
Tato práce se zabývá hyperoxidací moštů bílých vín, která slouží jako ochrana před další nežádoucí oxidací. Jsou zde popsány vlivy této metody na průběh celé výroby vína i na víno hotové.V experimentální části byla vyrobena dvě vína z odrůdy Veltlínské zelené. Mošty byly rozděleny na dvě části, z nichž jedna byla na začátku hyperoxidována, druhá sloužila jako kontrola. Výsledná vína se pak analyticky …více
Abstract:
This bachelor thesis is focused on method of hyperoxidation of must as a protection againist undesirable oxidation. The effect of this method on process of wine production and final wine is described as well. In the experimental part were made two wines from a Veltliner Green variety. A must was separated to two parts, of which one was hyperoxidated at the begining, second part was used as a control …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Božena Průšová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství

Práce na příbuzné téma