Hyperoxidace moštu při výrobě bílých vín – Jana Böhmová
Jana Böhmová
Bakalářská práce
Hyperoxidace moštu při výrobě bílých vín
Hyperoxidation of must in the production of white wines
Anotace:
Tato práce se zabývá hyperoxidací moštů bílých vín, která slouží jako ochrana před další nežádoucí oxidací. Jsou zde popsány vlivy této metody na průběh celé výroby vína i na víno hotové.V experimentální části byla vyrobena dvě vína z odrůdy Veltlínské zelené. Mošty byly rozděleny na dvě části, z nichž jedna byla na začátku hyperoxidována, druhá sloužila jako kontrola. Výsledná vína se pak analyticky …víceAbstract:
This bachelor thesis is focused on method of hyperoxidation of must as a protection againist undesirable oxidation. The effect of this method on process of wine production and final wine is described as well. In the experimental part were made two wines from a Veltliner Green variety. A must was separated to two parts, of which one was hyperoxidated at the begining, second part was used as a control …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Božena Průšová
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Effect of ZnO nanoparticles on the content of phenolic compounds in Solanum lycopersicum
Radim Zelinka -
Hyperoxidace moštu
Zdeněk Řihák -
Vliv obsahu oxidu siřičitého na oxidaci bílých vín
Ondřej Tureček