Hana Uhrová
Bakalářská práce
STRAVOVÁNÍ PROFESIONÁLNÍCH SPORTOVCŮ
Anotace:
Cílem bakalářské práce je charakterizovat výživu a stravování sportovců a vybrat vhodné nástroje pro zhodnocení jejich stravovacích návyků. První část práce je věnována teoretickým výživovým pojmům, tj. makroživiny (sacharidy, bílkoviny, tuky) a mikroživiny (vitaminy, minerály), sportovním doplňkům stravy, pitnému režimu a rozdělení stravy podle zátěže(tzv. nutriční timing). V praktické části práce …víceAbstract:
The aim of my bachelor thesis is to describe the sports nutrition and eating habits with the aim of choosing suitable instruments to evaluate the dietary habits of sportsmen. The first part of the work is focused on some theoretical terms of sports nutrition concepts, i.e. macronutrients (carbohydrates, proteins, fats) and micronutrients (vitamins, minerals), on sports supplements, drinking habits …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Archiv závěrečné práce je dostatečně naplněn.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o.
Bakalářský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Gastronomie, hotelnictví a cestovní ruch
Práce na příbuzné téma
-
Stravovací a pitný režim v den utkání na úrovni výkonnostního fotbalu
Petr VOVES -
Pitný režim v triatlonu a jeho vliv na výkon sportovce
Filip Coufal -
Raw strava ve výživě člověka
Jana Novotná -
Výživa a doplňky stravy při bojových sportech
Kristýna Čočková -
Nakládání s odpadními potravinářskými tuky ve vybraném regionu
Jakub Prášek -
Rostlinné tuky z potravinářského a chemického hlediska
Renáta PRACHAŘOVÁ -
Nutriční hodnocení potravinářských výrobků se ztuženými tuky
Petra Hrůšová
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Složky
Soubory
Uhrová, H.
7. 4. 2020