Výživové vlastnosti ovoce, oblíbenost a spotřeba u středoškoláků. – Klára ŠUHAJOVÁ
Klára ŠUHAJOVÁ
Bachelor's thesis
Výživové vlastnosti ovoce, oblíbenost a spotřeba u středoškoláků.
Nutritional properties of fruit, its popularity and consumption among high school students.
Abstract:
Bakalářská práce se zaměřuje na ovoce z pohledu výživy a spotřeby. Zabývá se základní charakteristikou jednotlivých druhů českého a tropického ovoce. Jsou pojmenovány důležité látky, které jsou v ovoci obsaženy a mají vliv na zdraví dospělých i dětí. Teoretická část zahrnuje kapitolu, která objasňuje spotřebu ovoce v České republice a zahraničí. V praktické části je hlavním cílem zjistit oblíbenost …moreAbstract:
The bachelor thesis focuses on fruit from the point of view of nutrition and consumption. It deals with the basic characteristics of individual types of Czech and tropical fruits. Important substances that are contained in the fruit and have an effect on adul´s and children´s health are listed. The theoretical part includes a chapter that clarifies the consumption of fruit in the Czech Republic and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2021
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Date of defence: 14. 6. 2021
- Supervisor: Mgr. Karin Petřeková, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
ŠUHAJOVÁ, Klára. Výživové vlastnosti ovoce, oblíbenost a spotřeba u středoškoláků.. Ostrava, 2021. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Specialization in Health Service-Combined Study / Nutritional Therapist
Theses on a related topic
-
Program Ovoce, zelenina a mléko do škol na prvním stupni základní školy
Lucie Petruchová -
Projekt Ovoce, zelenina a mléko do škol na 1. stupni základních škol
Veronika Srncová -
Ovoce a zelenina a výživa seniorů
Markéta Vorlíčková -
Aktivity s motivací ovoce a zeleniny v MŠ
Tereza Hořavová -
Využití sezónního ovoce a zeleniny v MŠ – metodický materiál pro pedagogy
Božena Bára Hlavíková -
Možnosti využití netradičních druhů ovoce pro výrobu produktů zachovávajících kusovitost ovoce
Karolína Kuželová -
Konzumace ovoce a zeleniny u žáků na 2. stupni základních škol.
Pavel VYHLÍDAL -
Ovoce a zelenina ve výživě dětí předškolního věku
Hana Müllerová