Výživové vlastnosti ovoce, oblíbenost a spotřeba u středoškoláků. – Klára ŠUHAJOVÁ
Klára ŠUHAJOVÁ
Bakalářská práce
Výživové vlastnosti ovoce, oblíbenost a spotřeba u středoškoláků.
Nutritional properties of fruit, its popularity and consumption among high school students.
Anotace:
Bakalářská práce se zaměřuje na ovoce z pohledu výživy a spotřeby. Zabývá se základní charakteristikou jednotlivých druhů českého a tropického ovoce. Jsou pojmenovány důležité látky, které jsou v ovoci obsaženy a mají vliv na zdraví dospělých i dětí. Teoretická část zahrnuje kapitolu, která objasňuje spotřebu ovoce v České republice a zahraničí. V praktické části je hlavním cílem zjistit oblíbenost …víceAbstract:
The bachelor thesis focuses on fruit from the point of view of nutrition and consumption. It deals with the basic characteristics of individual types of Czech and tropical fruits. Important substances that are contained in the fruit and have an effect on adul´s and children´s health are listed. The theoretical part includes a chapter that clarifies the consumption of fruit in the Czech Republic and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2021
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 6. 2021
- Vedoucí: Mgr. Karin Petřeková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠUHAJOVÁ, Klára. Výživové vlastnosti ovoce, oblíbenost a spotřeba u středoškoláků.. Ostrava, 2021. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
Program Ovoce, zelenina a mléko do škol na prvním stupni základní školy
Lucie Petruchová -
Projekt Ovoce, zelenina a mléko do škol na 1. stupni základních škol
Veronika Srncová -
Ovoce a zelenina a výživa seniorů
Markéta Vorlíčková -
Aktivity s motivací ovoce a zeleniny v MŠ
Tereza Hořavová -
Využití sezónního ovoce a zeleniny v MŠ – metodický materiál pro pedagogy
Božena Bára Hlavíková -
Možnosti využití netradičních druhů ovoce pro výrobu produktů zachovávajících kusovitost ovoce
Karolína Kuželová -
Konzumace ovoce a zeleniny u žáků na 2. stupni základních škol.
Pavel VYHLÍDAL -
Ovoce a zelenina ve výživě dětí předškolního věku
Hana Müllerová