Adéla Švoncová
Bakalářská práce
Antibakteriální účinky propolisu
antibacterial effects of propolis
Anotace:
V současné době poměrně rychle roste vědecký zájem o problematiku propolisu. Jsou prokázány jeho antibakteriální, antivirové, antimykotické, imunostimulační a další účinky, které jsou prospěšné pro lidský organismus. V práci jsem se zabývala zejména antibakteriální aktivitou propolisu, kterou jsem prokazovala pomocí diskové difuzní metody a metodou růstových křivek. Současně byl sledován i obsah polyfenolických …víceAbstract:
Currently, there is fast growing scientific interest about propolis issue. It's antibacterial, antivirus, antimycotic, immunostimulatory and other effects, beneficial for human organism, have been proven. I have focused mostly on antibacterial effect of propolis, which i proved using disc diffusion method and growth curves method, using propolis sample from hive and making extracts with use of two …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Stanislava Voběrková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Včela medonosná a její nemoci a škůdci
Klára Nešetřilová -
Včela medonosná, její mikroflóra a choroby
Karolína Varmužová -
Včela medonosná v ČR a její diverzita
Petra Peroutková -
Patogeny včel a jejich vliv na včelí imunitu
Tereza Voleková -
„Včelí umění“ jako inspirace pro tvůrčí aktivity v mateřské škole.
Tereza Sýkorová -
Včelí produkty a jejich uplatnění ve výživě člověka
Zdenka Bendová -
Možnosti potlačení "\kur{Arcobacter}-like species" včelími produkty
Ivana Řičičářová -
Včelí produkty a lidské zdraví
Lenka Simandlová